The weekend

Helgen som var gick i ett svep hela helgen. På fredagkväll var vi till ridhuset, jag, Elaine, Elin, Nova och Emma från mitt stall och 4-6 från andra stall var där. Fullt hus kan man säga! Ia kändes inte alls bra under passet utan var tung in munnen och lyssnade inte riktigt på mina hjälper. När alla började känna sig klara och det började skingra sig i ridhuset kände jag mig inte nöjd så Elaine och pappa la fram några bommar som jag kunde rulla på i några varv och WOW vilken skillnad det blev! Efter bara ett varv i trav över bommarna kändes det som att jag satt på en helt annan häst! Ia började trampa under sig rejält och därmed också lättade i fronten och jobbade igenom kroppen. Helt plötsligt hade jag snarare ett gram i handen än 400kg! Jag rullade några gånger i båda varven och sedan tog jag två skutt på ett litet kryss som några tjejer hade ställt upp och både Ia och jag tyckte det var roligare än självaste julafton! Summan av kardemumman så kommer vi använda mycket bommar i träningen!

I lördags var vi ner i paddocken och, som jag berättade tidigare, arbetade med DUH. Här får ni se en liten filmsnutt från första gången jag visade henne presenningen.

 Hon är lite skeptisk i början men som ni ser gör hon det inte till en stor grej. Om jag ska påpeka någonting om mig själv så är jag lite försiktig när jag går fram med presenningen vilket visar på att JAG tycker det är en stor grej och det är helt fel inställning när man ska presentera ett nytt objekt. Hästen tror att jag har en anledning till att vara försiktig med objektet och antar att det är farligt. Jag skulle ha gått fram som att det är fullt normalt och att vi har gjort det här tusen gånger innan. Den här gången gick det bra ändå men sådana saker är superviktigt i början av träningen. Tack Elaine för filmningen!

I söndags tog jag och Eaine med hästarna ut på en ridtur till Hov. Hästarna var lite skeptiska till några saker på vägen så turen tog lite längre tid än planerat. 😉 Men några längre sträckor i trav bjöd den på och förutom tveksamheterna lite då och då så kändes Ia väldigt trevlig underturen. Det var dock en sekvens på hemvägen då Elaine rullade över i galopp med Grizzlan som det blev lite fight. Ia funkar inte i galopp på hemvägen så där blev det bara dragkamp och det var ju lite tråkigt när resten av ridturen var så skön men så kan det vara. Jag är ändå nöjd överlag för jag vet ju att hon blir så och speciellt när man ligger efter men över vägen där vi brukar kunna ha lite problem har båda hästarna varit guldstjärnor hela helgen!

Annonser

Lämna gärna en kommentar!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s