Proffsvård

Personalen på Ultuna var verkligen så himla proffsiga och trevliga så det känns tryggt att lämna älsklingen där. Med sin maskot på grimman så vandrade hon lugnt och fint in i en alldeles nyspånad och stor box bredvid en liten ponny som också hade problem med ögonen. Ögonpatienterna stod i en egen liten del av stallet där det var mörkt och hur mysigt som helst.

När vi kom fram i Uppsala fick vi ganska snabbt komma in i ett undersökningsrum där veterinärerna, i väntan på en ögonspecialist, gjorde samma färgningar och undersökningar som hemma i Sundsvall och kom i stort sett fram till samma saker: med den fluorescerande färgningen visades med vanlig ficklampa som endast några prickar, men när de slog på ett blått ljus (det gjordes inte på ATG) så såg hela ögat ut som en stjärnhimmel. Det hade sett väldigt fint ut om man inte visste att det var dåligt.. Jag kommer inte riktigt ihåg vad det visade på men jag har för mig att ögonspecialisten pratade om att det var så högt tryck i ögat så att har blivit bubblor i hornhinnan (med reservation för felskrivning). Hon mätte också trycket på båda ögonen och på det högra ögat var det 34(!!!) och på det vänstra var det (som det ska vara) 17, alltså ett märkbart ökat tryck! De tror att det kan grunda sig i en inflammation men de vet inte säkert förrän de får göra ultraljud och lite provtagningar imorgon. De satte också in en kanyl i halsen på henne så att de kan medicinera direkt i blodet.

Nu ska hon alltså stanna där över natten och förmodligen i flera dagar till. Min lilla älsklingsponny ❤

Ledsen för lite halvflummigt inlägg men ville skriva ner allt jag kommer ihåg för tillfället så att jag inte glömmer nåt! Kommer troligtvis ett lite utförligare inlägg imorgon.


   Här får hjärtat bo i några dagar!

Annonser

3 tankar om “Proffsvård

Lämna gärna en kommentar!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s