Ännu en ny gren

Den senaste veckan har bjudit på lite allt möjligt smått och gott. Ia har både fått tränat DUH från marken, lite westerninspererad ridning i paddocken, testat Ingelas westernsadel, och sist men inte minst påbörjat sin väg mot ännu en gren – Working equitation (WE)!

Jag och Elaine var i lördags och kollade på WE-tävling i Gnarp (hemma i mina hoods) och vi båda blev helt fast, det ser så himla kul ut! För er som inte vet vad WE är så består varje klass av tre delmoment – dressyr, teknik och speed. Dressyren är i princip detsamma som en vanlig dressyrtävling fast med ett annat program. Tekniken består av en hinder bana som bland annat kan innehålla slalom, små skutt och någon träbro och grind som man ska ta sig över och igenom, detta moment bedöms i princip på samma sätt som dressyren. I speeden ska man rida samma hinderbana men här är det endast tid som räknas, hur kul? Vill man läsa mer om hur WE går till kan man göra det HÄR.

Sååå, när vi satt där och kollade på tävlingarna tog impulsiviteten tag i oss och vi anmälde oss till tävling i Njurunda om tre veckor! Fullt exalterade tog vi i söndags fram en järngrind som jag inte trodde det skulle vara några som helst problem att ta sig igenom men ack så fel man kan ha… Till slut kunde vi stå still bredvid den medan jag lyfte grinden ca 5 cm och sedan lade tillbaka den – små steg. 😉

Idag tänkte jag ställa fram lite koner och träna slalom, hoppas det går bättre än grindträningen i alla fall! 😀

”Shit vad stor den blev!”

”I’m outta here!”

Annonser

Lämna gärna en kommentar!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s