Ida Stenborg

Jag är 21 år gammal och kommer från den lilla byn Gnarp i norra Hälsingland. Där växte jag upp med vänner och familj som fortfarande håller mig hårt om ryggen, och alla djuren såklart.

Jag har haft egen häst sedan jag var 9 år då jag fick en busig B-ponny (Beda) av min tränare som snabbt hjälpte mig att bli en ”riktig” ryttare (enligt talesättet som säger att det krävs 100 avramlingar innan man blir en riktig ryttare). Henne tävlade och tränade jag både hoppning och dressyr med (utan några vidare resultat) men det var så min kärlek till träning och tävling började. Året jag skulle fylla 12 år kände jag att jag hade blivit alldeles för lång för Beda och det var då den våren vi köpte Ia.

Jag skulle absolut inte ha en vit häst, men när jag träffade Ia ändrades min uppfattning helt vilket jag är väldigt glad för! Jag var snart 12 år och gick från en ponny som var 112 cm hög till en som var 148 cm. Det var vältigt ovant i början, både på träning i ridhuset, på uteritterna och i stallet. Jag fick mina åkturer och när jag tänker efter så var det väldigt mycket som inte gick vår väg, men jag hade även de bästa dagarna och åren i mitt liv med henne. Mitt och Ias lilla team gick från att åka på lokala småtävlingar till att ta oss in på nationella meetings, Ia lärde mig vad ridkonsten verkligen innebär. Efter år av sjukdom, som jag berättar mer om på sidan om Ia, fick hon den 18 juni 2017 lämna mig här på jorden och springa vidare på de evigt gröna ängarna.

ida3

Jag och Ia efter en vinst på hemmaklubben, 2014.

ida2

Jag och Ia efter en fin 2:a-placering, april 2015.

ida

Jag och min första ponny!

Annonser